Annons

Dreamaker - Human device

Band: Dreamaker
Titel: Human device
År: 2004
Bolag: Arise Records
Betyg: 7/10

Recensent: Peter Lindgren

Dreamakers historia började så sent som förra året när Elisa C. Martin (sång), Albert Maroto (gitarr) och Jorge Saez (trummor) bestämde sig för att lämna "spanska Rhapsody" - Dark Moor - för att pröva nya idéer. Nu är det dock ingen större skillnad. Det låter nämligen väldigt mycket Dark Moor om debutskivan "Human device".

Redan vid första genomlyssningen tycker jag att det låter bra, men jag har lite svårt att minnas låtarna. Saknar starka refränger. Känner ungefär likadant efter andra lyssningen, men nu när skivan har fått snurra ytterligare några varv har det hänt saker. Låtarna har satt sig och jag konstaterar att det finns en hel hög med starka refränger. Framförallt har "Killing" och halvlugna "Without angels" gjort intryck på mig. Detta är helt klart en skiva som vinner i längden och jag måste nog säga att Dreamaker är minst lika bra som Dark Moor som jag också uppskattar.

För att återgå till den musikaliska skillnaden mellan Dreamaker och Dark Moor, så är det som sagt var endast en hårfin skillnad och det beror ju naturligtvis till stor del på Elisas röst. Det är därför främst under de instrumentala partierna man kan höra att det låter lite annorlunda. Dreamaker har några lite tyngre och några lite mer progressiva partier än vad som kanske skulle platsa inom Dark Moors ramar.Om du är inne på Dark Moor är Dreamaker ett gjutet köp. Annars kan man ju alltid kolla upp skivan för att den innehåller högklassig power metal.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.