Annons

Dalton - Pit Stop (7)

Band: Dalton 
Titel: Pit Stop
År: 2014
Bolag: Frontiers
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

I ärlighetens namn har jag alltid sett DALTON som något av ett andra klassens rockband. Såväl "The Race is On" (1987) som "Injection" (1989) finns här hemma i vinylsamlingen, men det är inget jag drar igång när suget efter svensk hårdrock faller på. Skivorna är absolut inte dåliga men inte heller fantastiska milstolpar. Den inhemska konkurrensen var väl inte direkt benhård då det begav så jag förstår att DALTON ändå lyckades samla ihop en gedigen fanskara. Personligen är jag dock inget större fan.

Döm då om min förvåning när purfärska "Pit Stop", alltså bandets första på en kvarts sekel, övertygar från första stund! Att Bosse Lindmark är en bra sångare står klart sedan tidigare. I såväl DALTON som R.A.W. (kolla upp AOR-pärlan "Now We're Cookin'") var det just han som drog upp nivån en snäpp. På "ålderns höst" sjunger han faktiskt till och med bättre än i fornstora dagar! Spelglädjen hos övriga är det heller inget fel på. Det svänger riktigt fint om rytmsektionen och gitarrerna biter skarpt där de ska. Personligen gillar jag de softare, mer AOR-inriktade, låtarna bäst, men även när det rockas lite hårdare låter det riktigt bra. Vi snackar inte om någon framtida klassiker, men det är absolut en skiva som vida överträffar mina förväntningar och som faktiskt kommer att snurra betydligt oftare än dess bägge föregångare.

Gillar du melodisk hårdrock så finner du ditt lystmäte på "Pit Stop"!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.