Annons

Damien - Carry the Fire (7)

Band: Damien 
Titel: Carry the Fire
År: 2014
Bolag: Big Balls Productions
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Hardcore-anstruken metal är normalt sett inte min fiskdamm. Karlstadbaserade DAMIEN tilltalar dock mina hörselgångar på flera plan. Mina begränsade kunskaper gällande den nutida hardcorescenen gör att jag inte direkt kan jämföra bandet med något annat, men det jag kan säga på rak arm är att jag hört många liknande band som inte tilltalat mig överhuvudtaget. Oftast låter det bara brötigt och generiskt.

I grund och botten handlar "Carry the Fire" om stenhård metal med ordentliga influenser från Göteborgsdödsen. Den detalj som särskiljer tydligast är den "typiskt" gälla hardcoresång som dyker upp emellanåt. Om jag skulle försöka mig på en jämförelse så är det att DAMIEN påminner om ett hårdare sentida THE HAUNTED. Det finns något Dolvingskt över uttrycket.

Om vi lämnar genrebeteckningar åt sidan så tror jag att detta bör tilltala alla med en fäbless för nämnda THE HAUNTED, AT THE GATES och band som CARNAL FORGE och i viss mån även IN FLAMES. Jag fetdiggar det i alla fall!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.