Annons

Paranorm - The Edge of Existence (8)

Band: Paranorm
Titel: The Edge of Existence
År: 2014
Bolag: Eget släpp
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Jag har redan tidigare utropat PARANORM till ett av de ledande banden inom den svenska thrashen och jag har länge längtat efter en fullängdare från bandet. Tre år efter debut-minin "Pandemonium's Rise" kommer så tyvärr "bara" ännu en EP. 4 låtar smäcker progressiv thrash som höjer sig nivåer över mängden av generiska band som rotar runt i undergroundmyllan. Den tekniska kompetensen hos de individuella musikerna har hoppat upp ytterligare en nivå sedan sist och därmed kan de nu ta sin intrikata thrash ett par steg längre. Närmaste referens i dagsläget torde vara amerikanska VEKTOR, men det hörs även en hel del influenser från forna storheter som VOIVOD och CORONER. Vokalisten Markus Hiltunen påminner dessutom en hel del om en ung Mille Petrozza (KREATOR) och det ger, som nog alla förstår, en guldstjärna i kanten!

"The Edge of Existence" är på alla sätt en klockren uppföljare och dessutom en nivåhöjning. Drygt 25 minuter njutning! Sverige har aldrig varit något föregångsland vad gäller thrash, men om vi någonsin haft chansen så är det nu. PARANORM borde i en rättvis värld få ett fett skivkontrakt, släppa en fullängdare och sätta Sverige på den internationella thrashkartan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.