Annons

Avatar - Hail the Apocalypse (6)

Band: Avatar
Titel: Hail the Apocalypse
År: 2014
Bolag: Gain Music
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

Då jag recenserade "Black Waltz", för ganska precis ett år sedan, angav jag THE HAUNTED och LAMB OF GOD som referenser för AVATARs stilistiska omfång och den beskrivningen kvarstår i mångt och mycket nu när uppföljaren "Hail the Apocalypse" landar. En sak skiljer sig dock och det är att "Hail..." är betydligt bättre sammanhållen och fokuserad än sin föregångare - trots att musiken ibland är mer än lovligt schizofren. Tänkt ett mer sansat MR. BUNGLE eller ett MESHUGGAH-light. I grund och botten är det dock ändå ganska slät melodisk döds det handlar om. Konceptet är bättre inarbetat den här gången och det innebär att AVATAR får en tydligare riktning och ett mer "eget" sound.

Personligen kan jag fortfarande tycka att det låter relativt generiskt, men att skivan håller hög musikalisk kvalitet är det inget snack om och i en värld där band som SONIC SYNDICATE och IN FLAMES röner stora framgångar, ja där har även ett gäng som AVATAR alla chanser att slå igenom på bred front. Dessutom har de lyckats få till en riktig jäkla kanondänga i brutala "Murderer". Mer sånt och slutpoängen hade hoppat upp ett steg!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.