Annons

Gamma Ray - Empire of the Undead (7)

Band: Gamma Ray
Titel: Empire of the Undead
År: 2014
Bolag: earMUSIC
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


Vad kan sägas om GAMMA RAY som inte redan är sagt? Det finns egentligen inget band som låter som GAMMA RAY, medan GAMMA RAY låter som väldigt många band på en och samma gång. Att Kai Hansen under senare år lämnat de mest komplexa arrangemangen bakom sig är välkänt och beklagligt. I mitt tycke har det lett till att bandet blivit ett riktigt sömnpiller emellanåt. Ett band som alla kan skråla med i på en fest, men som ger precis inget hemma i soffan. Ett andra klassens JUDAS PRIEST. Nu får jag väl Hansen-fanatikerna efter mig, men precis så har jag upplevt bandet under hela 2000-talet.

"Empire of the Undead" är dock en uppryckning på precis alla plan. För det första har man lyckats klämma ur sig ett par episka pärlor (i synnerhet öppningsspåret "Avalon") och dessutom så är de raka JUDAS PRIEST-mackorna bättre än på länge. Bandet må aldrig igen nå upp till samma skyhöga nivå som på sina stora klassiker, men "Empire of the Undead" skäms absolut inte för sig ens satt sida vid sida med "Land of the Free" eller "Power Plant". En genombra skiva som lyckats återväcka mitt intresse för bandet! Omslaget kan dock gå och dränka sig. Hur fan tänkte de där!?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.