Annons

Diecast - Tearing Down Your Blue...

Band: Diecast
Titel: Tearing Down Your Blue...
År: 2004
Bolag: Century Media
Betyg: 6/10

Recensent: Björn Boman

Bostonstationerade Diecast försöker sig på en tämligen svår kombination när de på sitt andra fullängdsalbum, "Tearing Down Your Blue Skies", mixar tungt smattrande thrash-metal med melodiös hårdrock. Ska man klara av en sådan uppgift och få slutresultatet att låta bra krävs fingertoppskänsla.

Redan i inledande "Fire/Damage" visar Diecast prov på sitt recept där hyfsat hårdnackat tunggung varvas med melodiska gitarrslingor och tillbakalutad sång. Och ungefär så låter det genom skivans elva spår, utan låtar som sticker ut nämnvärt. Även om soundet för tankarna till bland annat Life of Agony och Machine Head känns och hörs det att Anthrax förmodligen är gruppens allra största ledstjärna. 

Det som ligger "Tearing Down Your Blue Skies" lite i fatet är som nämnt att inga låtar riktigt får en att höja på ögonbrynet. Dessutom saknar gänget lite av den fingertoppskänsla som jag skrev om i inledningen; de maffiga partierna skär sig lite med de gråtmilda sångslingorna. Dock är "Medieval" en låt som verkligen tillbakavisar min tes om Diecasts halvlyckade mix av hårt och melodiöst. Den har den där berömda hit-känslan som gör att man inte kan låta bli att nynna med i den klistriga refrängen. 

På det hela taget är "Tearing Down Your Blue Skies" en habil insats och bör införskaffas av de som uppskattar gäng som Killswitch Engage och Shadows Fall även om jag inte är helt övertygad om dess förträfflighet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.