Annons

Discarnate - Embraced by Death (8)

Band: Discarnate
Titel: Embraced by Death EP
År: 2013
Bolag: Självsläpp
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

I grund och botten är förstås även den brutalaste dödsmetall en avyttring som härstammar från rakfram heavy metal (och i förlängningen rock n' roll). Idag glöms detta faktum tragisk nog ofta bort. Det som skiljer exempelvis tidiga NIHILIST/ENTOMBED eller MORBID ANGEL från dagens band är att dagens band ofta ensidigt influerats av extrem metal i olika former, medan det gamla trojkan fann sin inspiration hos band som MAIDEN, METALLICA och MERCYFUL FATE. Grabbarna i DISINCARNATE tycks tack och lov ha anammat de tidiga bandens sätt att se på saker och ting. Mitt i allt kaos och en benkrossande tyngd finns nämligen en tydlig låtstruktur och snabbhäftande melodier. De staplar med andra ord inte bara riff på hög, utan skriver riktiga låtar. Som sig bör! En ljuv blandning av death, thrash och en punkig attityd som krydda.

"Embraced by Death" innehåller fem spår och ett tydligt tecken på dess kvalitet är att man vill starta om EP:n så fort den nått sin ände. Min första genomlyssning var således i realiteten 5+ lyssningar. Gillar du band som BOLT THROWER och COFFINS, eller extrem metal med en riktig old-school känsla i allmänhet, är detta ett måste!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.