Annons

Cult Of Luna - s/t

Band: Cult of luna
Titel: Cult of luna
År: 2003
Bolag: Earache
Betyg: 8/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Umeågrabbarnas andra platta "The Beyond" släpptes nyligen på bandets nya bolagsadress Earache och i samband med denna flytt passade det nya bolaget på att köpa rättigheterna till Cult Of Lunas självbetitlade förstling för en återutgivning. Bandet själva är glada för detta eftersom det innebär klirr i kassan som enligt dem själva ska resultera i en ljusrigg för en häftigare scenshow. Vi får väl se hur det blir med det.

Ni som redan har denna skiva kan sluta läsa här. Och ni som bara hört mästerverket "The Beyond" vet att COL inte är någon lek. Debuten ger samma apokalypsvisioner om än med en del oslipade kanter. Det är tung släpig noisecore som sakta men säkert mal ner lyssnaren och berövar denne på all serotonin i hjärnan. Och serotonin behöver man ju som bekant för att vara glad och inte behöva knapra färgglada piller för att hålla huvet uppe.

Ändå är det här så bra! Cult Of Luna må vara mer deprimerade än hela den låsta psykavdelningen på centrallasarettet men det är så jäkla bra! Detta är ett nödvändigt köp för alla som vill ha ett komplett musikbibliotek. Att de sedan skulle gå vidare och uträtta stordåd på sin andra skiva är inte så förvånande med denna debut i minnet!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.