Annons

Crionics - Human Error: Ways to...

Band: Crionics
Titel: Human Error: Ways to...
År: 2003
Bolag: Empire
Betyg: 8/10

Recensent: Erik Bergkvist

Polackerna måste vara väldigt arga och hatiska av sig. Vågen av härligt brutala döds metallband från landet i sydöst tycks aldrig sina. Vi kan nu lägga till CRIONICS på listan, som dessutom innehåller BEHEMOTH, VADER, DEVILYN och DECAPITATED för att nämna några.

Skivan öppnas med ett snabbt tal, som summerar att vi alla kommer att möta döden, och därefter trampas det igång. Skoningslöst våldsmangel kombinerat med bisvärmsriff och ett sjujäkla tunggung. Spår nummer två, "Waterfalls Of Darkness", innehåller ett öppningsriff som fullkomligen osar MORBID ANGEL. Något som är intressant här är att CRIONIC använder sig av en synth på vissa ställen. Något som jag faktiskt tycker att dom har lyckats med. Den ligger i bakgrunden och är inte alls för överrepresenterad i ljudbilden. Totalt sett tio spår av riktigt härlig kvalitetsmangel, i stil med landsmännen BEHEMOTH. Definitivt värt att kollas upp, jag ber om en servering till!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.