Annons

Dirty Passion och Killer Clan of F.U.N invigde rockklubb i Lund

Suget efter en ny rockklubb i Lund har varit starkt sedan de två ledande aktörerna, Hellcrown och Black Diamond, stängde verksamheten för ett antal år sedan. Inte minst eftersom staden helt saknat en duglig scen för osignade artister att visa upp sin kapacitet på. Dessbättre har "Lunds Rockhak" anlänt för att råda bot på detta problem och bjöd under sin premiärkväll på spelningar från två intressanta hårdrocksakter - KILLER CLAN OF F.U.N och DIRTY PASSION.

Att lundaborna väntat länge på ett genuint rock n' roll-ställe bevisar sig snabbt då Spisen - till vardags en thairestaurang - omgående fylls till bredden av förväntansfulla besökare. Det faktum att Rockhakets lokal är en restaurang gav upphov till ett befogat frågetecken om huruvida det överhuvudtaget skulle gå att köra bra livespelningar i lokalen eller inte. Detta har emellertid arrangörerna löst på ett föredömligt sätt då man transformerat Spisen till en klart habil konsertlokal. Klubbens stora hållning är emellertid upplägget med konsert på ovanvåningen och dansgolv i källaren, inte bara för att det genererar välbehövliga miljöombyten under kvällens gång utan också för att köerna till barerna hålls relativt korta kvällen igenom.

Killer Clan of F.U.N
Bandet som får äran att inviga Rockhakets scen är den lokala förmågan KILLER CLAN OF F.U.N, vars musik må vila på en väldigt klassisk grund av rock n' roll men som till utförandet är allt annat än standard. Av tradition ställer jag mig emellertid väldigt skeptisk till "spexiga" band och kanske är det därför jag har svårt för att ta till mig KILLER CLAN OF F.U.Ns tongångar. Stundtals blåser bandet av ett riktigt grymt riff och levererar en härlig sing-a-longrefräng, men på det stora hela känns framträdandet mer som en högstadiekabaret än en hårdrockskonsert.

Det skall dock tilläggas att KILLER CLAN OF F.U.N lyckas fixa till ett hyfsat röj i publiken och det saknas definitivt inte energi i bandet. Med en mindre spexig image och mindre spexig musik hade jag troligtvis blivit betydligt mer imponerad av deras framträdande och mitt tips blir därför att stryka "OF F.U.N" i bandnamnet och satsa stenhårt som enbart KILLER CLAN i framtiden.

Samtidigt som DIRTY PASSION laddar för att äntra scenen är det fullt ös nere i källaren och de som är förfriskade nog för att ta några steg på dansgolvet gör så till mestadels mycket trevlig musik. Det är dock inte helt utan tekniska problem som Rockhaket överlever sin premiärkväll, tvärtom strular musikutrustningen frekvent vilket givetvis ger en liten törn på helhetsintrycket. Samtidigt måste man ge tummen upp för hög beredskap, det är nämligen inte många klubbar som hade överlevt två brända förstärkare under loppet av ett par timmar. Jag är dock övertygad om att betydligt stabilare utrustning kommer att leverera musiken nästa gång Rockhaket öppnar sina dörrar.

Dirty Passion
Likt bandnamnet avslöjar står det sleaze på schemat när DIRTY PASSION kliver på Rockhakets scen. Det märks tämligen omgående att den Malmöbaserade kvartetten har gott om liverutin, ty såväl scenframträdandet som musicerandet som sådant är av hög klass spelningen igenom. Framförallt faller jag för vokalisten Emil Ekbladhs energi som verkligen smittar av sig på publiken.

DIRTY PASSION gör ett gediget arbete och framför en rad trevliga kreationer under kvällen. Således är stämningen på topp när fyra märkbart nöjda musiker kliver av scenen till ljudet av en publik som förefaller vara lika nöjd med deras framträdande som undertecknad.

Hade det inte varit för en liten detalj hade jag varit fantastisk nöjd med Rockhakets premiärafton, men det värsta som kan hända på en rockklubb inträffar - ölen tar slut! Nu gör det faktiskt inte så mycket, dels för att det bara gällde källarpuben och dels för att bilden av alla hårda rockers med paraplydrinkar i handen var värd inträdet bara den. Till nästa gång vore det emellertid ett plus om det fanns bira att tillgå i båda barerna hela öppettiden ut.

Trots strul med tekniken och en misskalkylering i tillgång och efterfrågan gällande ölen är Rockhakets premiär väldigt lyckad och det känns förbaskat skönt att Lund äntligen kan stoltsera med en genuin rockklubb igen!

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.