Annons

Mayhem kommenterar Gates Of Metal

MAYHEM har kommenterat deras omtalade spelning vid Gates Of Metal förra helgen. Grishuvuden och andra djurdelar prydde scenen under bandets konsert, vilket är ett brott mot Sveriges lagar vad det gäller handhavande av likdelar från djur.

Bandets frontman Attila Chisar, som själv bar ett grishuvud på sin skalle under konserten sade till norska tidningen VG: "Vi var mycket nöjda med konserten och det verkade som att publiken älskade den." Han förklarade att det fanns en symbolik i utsmyckandet av scenen och att han själv är vegetarian. "Vi vill spegla samhället", säger han. "Alla som äter kött blir fetare och fetare och sakta men säkert förändras till slut till en gris."

Frontmannen förklarar också att framträdandet fick klartecken från festivalledningen och att han blev förvånad av all uppståndelse konserten fått i media. Bandets basist, Jorn Stubberud, alias "Necrobutcher", säger "Vi spelar dödsmetall och detta passar vår musik". När han blev frågad om han kunde förstå varför människor reagerat som de gjort av bilderna från konserten sade han "Men finns det inte viktigare saker som händer här i världen? jag tycker ni borde skriva om vad som händer i Libanon istället".

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.