Annons

Rough Cut i namnbråk

Det existerar i nuläget två versioner av 80-talsbandet ROUGH CUTT, och båda sidorna är fullt upptagna med att kasta glåpord mot varandra.

Ena versionen av bandet består av originalmedlemmarna Chris Hager (gitarr) och Dave Alford (trummor), samt Steven St. James (sång), Darren Housholder (gitarr) och Jeff Buehner (bas). Gruppen släppte i mars en ny låt med tillhörande video betitlad "Black Rose".

Den andra versionen, bestående av grundmedlemmen och sångaren Paul Shortino, basisten Matt Thorne och gitarristen Amir Derakh, släppte kort därefter (8/6) nya albumet "Rough Cutt 3". På det albumet finns en låt med titeln "Bed oBlack Roses", vilken både musikaliskt och lyriskt liknar "Black Rose".

Spekulationer har därför uppkommit om det rör sig om en och samma låt, som samtliga medlemmar ur de båda versionerna tillsammans jobbat på sedan tidigare.

Hager tycker det var lågt av sina tidigare bandkamrater att släppa denna låt, då han påstår att han har skrivit musiken. Musik som Shortino och de andra nu använder sig av, med små förändringar.

Shortino och gänget skickade i sin tur ett brev till Hager och Alford, där de önskade att de skulle byta namn till "Dave Alford's & Chris Hager's Rough Cutt".

De slutar förmodligen med att en av sidorna får byta namn, men vilket av dess två grupper det blir återstår att se.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.