Annons

Rammstein stäms av kannibal

RAMMSTEIN stäms av den tyske kannibalen Armin Meiwes, då han påstår att bandets sång, "Mein teil", är baserad på hans brott.

Meiwes dömdes till 8 ½ år i fängelse för att ha ätit en man han mött på Internet. Han filmade hela händelsen och erkände, men sade att det inte var mord då hans offer själv velat ha blivit uppäten.

RAMMSTEINs gitarrist Richard Kruspe sade till MTV.com:
"Jag var mycket intresserad av att veta varför han ville döda en man och äta [honom]. Vad jag förstod av min efterforskning var att Meiwes moder totalt förstörde alla hans förhållanden han hade i sin barndom. Så, han kände att om han gjorde detta, skulle hans offer vara med honom för evigt. Det var helt enkelt en intressant berättelse, så vi bestämde oss för att göra en sång om den."

Meiwes filmade brottet ville bandet använda delar av filmen i videon till nämnda sång, men då filmen är bevismaterial blev bandet tvunget att göra en helt egen video.
Kruspe kommenterade även detta:
"Videon blev mörkare än jag själv trodde, men jag skulle ändå vilja se polisvideon."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.