Annons

Black Sabbath och Sex Pistols invigs i Rock 'n' roll hall of fame

Efter åtta försök har nu äntligen BLACK SABBATH blivit invalda i "Rock 'n' roll hall of fame. De kommer att väljas in tillsammans med punkpionjärerna i SEX PISTOLS, BLONDIE, LYNYRD SKYNYRD samt jazzmusikern Miles Davis.

BLACK SABBATHs gitarrist Tony Iommi berättade nyligen för LAUNCH att han var missnöjd med att bandet ännu inte blivit invalda.

" Jag är sur över det där. Jag brukar vanligtvis inte gå runt och skryta om hur bra vi är. Jag är inte den sortens person men jag tycker verkligen att vi förtjänar" du vet, att vara med där. För utan oss hade den sortens musik inte funnits. För många band som har hakat på oss skulle inte finnas och det skulle troligtvis inte finnas sådan här musik.

Bandets sångare Ozzy Osbourne å sin sida sände 1999 Hall of fame ett brev där han bad dem ta bort bandet från listan då han ansåg nomineringen meningslös eftersom det inte är fans som röstar fram den.

- Den röstas fram av den så kallade eliten inom industrin och media, vilken aldrig köpt en skiva eller en konsertbiljett i hela sitt liv, så deras röst är obetydlig för mig. BLACK SABBATH har aldrig varit ett mediainriktat band. Vi är ett band för folket, och det passar mig väl

Artister är invalbara 25 år efter att deras första skiva släppts.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.