Annons

Arch Enemy använder inte sina hjärnor

I en intervju med CHARTATTACK.COM säger ARCH ENEMYs Michael Amott att de försöker att använda hjärnan så lite som möjligt när de skriver musik.

"Det måste kännas rätt. Metalmusik måste komma från ett annat ställe än hjärnbarken. Vi har tekniska element, men de är enkla för oss. Det kommer naturligt för oss. Om vi headbangar medans vi spelar en ny låt vet vi att det är ARCH ENEMY. Du får inte överanalysera. Du måste bara känna dig fram, men folk tar saker så allvarligt."

"Vi ville göra ett album som är mer invecklat men samtidigt tungt; för att gå djupare in i konceptet att blanda brutalitet med melodi. Melodier som kommer från gitarrerna, menar jag."

"Metal verkar ha blivit trendigt igen, men ingen framför den särskilt bra. Detta är anledningen till att vi tror att "Doomsday Machine" säljer så bra. Vi har en stadig grund och folk är redo för något som inte är så lättlyssnat. De vill ha mer "gitarrhalsaction" nu när de har haft enkelheten från neo-metalen från 90-talet."

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.