Annons

Marky Ramone - Västerås (Prisma)

Band: Marky Ramone + Tarkany
Stad: Västerås (Prisma)
År: 2005
Betyg: 4/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Fakta: Utan fyra killar från New York hade inte modern rockmusik sett ut eller låtit som den gör idag. Kungarna av tre ackordslåtar heter för alltid Ramones och inte AC/DC. Enkla låtar med vers och refräng sällan längre än två minuter.

Fakta: De flesta av Ramones medlemmar är döda idag. Kvar i livet finns dock Marky Ramone som ersatte Tommy på trummor 1978. Nu kuskar han runt och spelar Ramoneslåtar för att hedra sina döda vänner. Behjärtansvärt naturligtvis.

Fråga: Men varför åker han omkring med det ryska bandet Tarkany som både förband och vars sångare, gitarrist och basist utgör resten av bandet när Marky senare på kvällen äntrar trumpallen? Det är fövisso inget fel på det musikaliska framförandet. Det är så tight man kan begära. Men sångaren lämnar allt övrigt att önska. Som en korsning mellan Danzig och en full rysk ubåtskapten massakrerar han klassiker efter klassiker. Usch!

Slutsats: Hellre hade jag sett att Marky Ramone tagit med sig några av sina polare från New Yorks punkscen från 70-talet (några lever väl fortfarande?) och gjort något riktigt bra av detta istället. Gabba gabba hey!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.