Annons

Thomas - Lord Belial

Tjena Thomas!

Släng iväg ett välmenat hej till läsarna och förklara varför nya plattan sparkar röv!

Hej för helvete alla jävla läsare, 
Köp nya plattan "Angelgrinder" ifall ni vill ha ett jävla hatiskt Black/Death Metal alster som sitter likt en stenhård näve i ansiktet!

Hur nära i anslutning ligger ert bolagsavhopp med No fashion`s bojkott av purify sweden?

Det var inte den enda anledningen att vi hoppade av NFR, men det var absolut den avgörande incidenten som fick bägaren att rinna över så att säga. Man blir så jävla trött på såna grejer som att när det var ca 2 veckor kvar till pressning så får jag bara ett kort och koncist mail: "Tyvärr så kommer inte låten "Purify Sweden" att få vara med på Angelgrinder- Om den låten ska vara med på Plattan så kommer vi inte att trycka den alls utan då kommer vi att skippa den releasen helt och hållet" -Jaha?!? tänkte man då! Jag fick ingen direkt förklaring eller anledning till detta beslut som vi i bandet inte fick vara delaktiga i eller ens kunde påverka på något sätt....JÄVLIGT störande och "svekfullt" på nåt sätt. Därför ville vi statuera ett exempel för att visa att vi går inte med på vad för skit som helst, ska dom behandla oss på det sättet och sortera bland våra låtar då kan dom fan dra åt helvete, det finns många fler bolag som är intresserade så det går då ingen nöd på oss...skulle nog tro att det var dom som förlorade på att vi lämnade dom och inte tvärtom eftersom vi ändå har dragit in en hel del pengar till dom och det är ju nu som det börjar rulla på med allt så det var fan klantigt av dom att göra en sån jävla miss bara pga en jävla låt som råkade ha en titel som inte tilltalade deras (Nu förtiden) polerade attityd. More Fashion Records

Lord Belial har länge varit känt för en klassisk black metal blandat med skönsång och diverse klassiska instrument, varken unholy crusade eller nya plattan innehåller mycket av den varan. varför?

Utveckling!, vi vill prova olika saker hela tiden och det har helt enkelt gått åt det råare hållet då varken skönsång eller extra-instrument har passat in, å andra sida så kommer nästa skiva att vara lite lugnare och mer stämningsfull än tex "Angelgrinder" och "Unholy Crusade"- mer som en blandning av "Kiss the Goat" och "Enter the Moonlight gate" fast med vårat nya "sound" så klart, kommer då även att förekomma en del tjejsång av Marielle Andersson som även sjunger på Enter the Moonlight gate och Unholy Crusade och diverse instrument som tvärflöjt, piano och en massa annat gött.

Gitarristen Pepa är tillbaka. Hur fungerar Lord Belial live med tre gitarrister?

Det funkar bättre än nånsin!!! Helt suveränt live eftersom den tredje gitarren täcker upp så jävla bra så det blir fett o gött ljud, en annan cool grej är att vi kan köra tvåstämmiga solon och stämmor som vi har på skivan, nu även live fast med kompgitarr vilket vi inte haft tidigare (Inte många andra band heller för den delen) så det funkar fint som fan.

Du har blivit pappa (grattis) Hur har det påverkat dig och hur påverkar det Lord Belial ?

Påverkat och påverkat...jag är som jag var förut, enda skillnaden är att jag är farsa nu. Det har inte påverkat LB på något sätt, vi kör på som vi alltid gjort!

Hur tycker du utvecklingen gått från förstlingsverket Kiss the goat till nya Angelgrinder?

ALLT har blivit råare- musiken, texterna, ljudet, attityden... ALLT.
Men som jag sa tidigare så kommer vi antagligen att dra ner på dom råare partierna, inte sluta med det helt utan bara omstrukturera själva arrangemangen och lägga till fler lugna/stämningsfulla partier så att det blir mer som Lord Belial lät förr fast med våra erfarenheter vad gäller ljud, arrangemang etc etc

Ni körde en mindre europa turnè, hur ser det ut med fler spelningar, några förband tilltänkta, önskade band att spela med osv?

Japp vi körde en 2 veckors turné i Tyskland och Holland med Satanic Slaughter och Corporation 187 och det var kul som fan, ett jävla röj både på scen och utanför scenen då vi festade som tokar.
Nästa gig vi har inplanerat är nu den 7:e September då vi ska headlina ett gig på nån Metalklubb i Holland..nästa gig i Sverige är i Linköping den 1:e November så då råder jag er alla att komma dit för då kommer det att bjudas på så mycket Metal att det kommer skumma ur öronen på er!

Hur är intresset för black/death metal egentligen. Finns det fler förmågor som du anser är alldeles för underskattade?

Finns många förmågor och minst lika många rövhål till band...BRA band som är värda att nämna är Satanic Slaughter och Corporation 187 som man vid det här laget har hört en hel del, Finns så mycket band så jag ids inte räkna upp vare sig dom bra eller dåliga.

Förklara för mindre intelligenta varelser varför metal borde införas som obligatoriskt i samhället!

Metal borde faktiskt INTE införas som obligatoriskt då jag tycker att det är något som vi helt dedikerade Metal folk borde få ha för oss själva!

Avsluta på högst 25 ord. HAT!

Tack Peter för en riktigt ful intervju, nu hoppas jag att många as kommer köpa våran nya platta ANGELGRINDER å det snaraste kolla våra hemsida för mer info om gigs, releaser, merchandise osv- www.lordbelial.com Nu avslutade jag med många fler ord än 25 men så är det...jag gör som jag vill
Over 'n out!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.