Annons

Slamdance WTF???

Jag går på ganska många konserter och festivaler. Jag medger, jag är en sådan där tråkig jävel som går och ser ett band för att njuta av musiken och kolla på bandet. Jag dricker i princip aldrig innan eller under en konsert (för det mesta kör jag bil så det är förståeligt), annars max en öl. Jag vill verkligen se och uppleva bandet, njuta av låtarna och kolla in om de gör något annorlunda jämfört med plattan. Det är förmodligen därför jag har så dålig förståelse för och dåligt tålamod med folk som envisas med att filma framför mitt ansikte, vara två meter och tränga sig in precis framför mig, prata med sin polare/flickvän varenda gång bandet kör något softare parti, spilla öl i min nacke i sina försök att digga med sin polare på andra sidan där jag står och att försöka snacka med mig.

Kulmen på det hela var dock när jag kollade på Clutch i Malmö i veckan. Clutch är ett av mina absoluta favoritband under detta decennium. Jo, jag upptäckte dem redan på ”Elephant Riders” i slutet av nittiotalet, men det var först på ”Robot Hive/Exodus” som jag verkligen veknade. Jag hade däremot aldrig sett Clutch live. Av någon anledning har jag missat/glömt/inte varit i stan när de har lirat. Kort sagt - jag såg verkligen fram emot konserten. I synnerhet sedan ”Earth Rocker” och ”Psychic Warfare” är deras, i mitt tycke, absolut bästa plattor. Förbandet var Jesus Chrysler Supercar, där tyvärr namnet var roligare än bandet. Lite för rakt, standardbetonat och grovkornigt för min del. Nu – CLUTCH!!! DÅ… sätter ett gäng jävla puckon igång att handlöst börja kasta sig på varandra och andra. Va fan??!!! Slamdance på en Clutch-konsert??? Jo, jag vet, Clutch kommer från en HC-bakgrund, men de lirar väl för helvete inte hardcore, thrash eller death NU?? Mina förhoppningar att kunna avnjuta bandet var med ens hyfsat bortblåsta. Jag flyttade mig en bit åt sidan så mobben skulle kunna hålla på att slåss/dansa/hoppa i fred. I helvete heller. Att bli lämnade till sin menlösa aktivitet gjorde att de istället tog de som ett kvitto på att de kunde ta större och större plats. Att försöka avnjuta ett band som för övrigt var innihelvete bra, men att hela tiden få en full jävla idiot i sidan, stå på helspänn inför nästa attack, se andra som blev lika förbannade och ha slagsmålsnävan i beredskap, det gjorde inte precis det till en positiv konsertupplevelse. ”Jamen gå på en konsert med sittande publik då” – Varför det? Då kan jag ju inte se Clutch och det var ju det jag ville! Jag har pröjsat samma biljettpris som alla andra. Att slamdansa på ett Clutch-gig är i mitt tycke lika korkat som att stagediva på en Fleetwood Mac-konsert. Rant over.

Janne

Bäst just nu: Motorgun - s/t (Grooveyard Records)

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.

Taggar: Clutch,, slamdance, Malmö, Kulturbolaget