Annons

Alldeles för kort comeback Treat

Vissa band upptäcker man helt enkelt för sent. Som svenska TREAT till exempel, som jag upptäckte först 2006 när jag såg dem live på Sweden Rock-kryssningen. Det var i oktober 2006 och samma år hade bandet släppt samlingsplattan ”Weapons Of Choice”, vilken jag inhandlade på nämnda kryssning. Jag fastnade stenhårt för detta band som levererade otroligt sköna melodier och härliga refränger. Ett år tidigare hade TREAT meddelat att en comeback skulle bli ett faktum. Det pratades visserligen aldrig om någon storsatsning, men efter att ha släppt albumet ”Coupe de grace” 2010, med helt nya låtar, så var det säkert fler än jag som hoppades på mer. I början av 2013 meddelades det dock att TREAT kommer att lägga av. Anledningen var att de ville sluta med flaggan i topp.
Jag är inte riktigt med på det. Hade man verkligen velat sluta med flaggan i topp hade man istället kunnat göra som genrekollegorna EUROPE, vars första plattor efter sin comeback inte nådde några enorma framgångar. Man fortsatte dock och fjärde albumet efter comebacken, ”Bag of Bones” sålde guld. Jag tror kanske inte att TREAT hade lyckats nå lika långt, men det hade onekligen varit intressant att se hur långt de hade kunnat gå med ett par, tre album till. Att göra comeback behöver givetvis inte innebära att göra en helhjärtad satsning, men visst är det så mycket roligare om så är fallet? Hur länge TREAT kommer att köra återstår att se. Det pratades först om en avskedsturné och en best of-platta under 2013 vill jag minnas. Vad jag vet så har inte denna platta kommit ut, vilket är lite tråkigt då den enligt uppgift bland annat skulle innehålla två nya låtar. Nåväl, faktum är ändå att TREAT är ett väldigt underskattat band som förtjänar väldigt mycket mer uppmärksamhet och som borde ha blivit större än vad de är. Enligt min mening så är även det material som TREAT har släppt efter sin comeback betydligt bättre än det material som EUROPE har släppt efter sin comeback. Och då var ändå EUROPE ett av mina stora favoritband för ett antal år sedan.

Slutligen kan jag rekommendera min spellista till Spotify med TREAT. Du hittar den genom att klicka HÄR.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.