Annons

Inte så mycket Rising...

Jag vill minnas att ”comeback” var ett ord som användes ganska flitigt i promotionbladet när WARLORD släppte albumet ”Rising Out of the Ashes” (2002). Lämpligt val av albumnamn kan tyckas om det inte hade varit för det faktum att den så kallade comebacken endast sträckte sig till just denna platta. Jag kan tycka att man kanske bör ha en lite längre framtidsplan än så om ordet comeback ska brukas. Nu återuppstod man alltså för att ganska omgående dö igen. Inte så mycket ”Rising” där alltså.
”Rising Out of the Ashes” är hur som helst ett riktigt kanonalbum som borde ha fått mycket mer uppmärksamhet. Starka melodier, originellt trumspel, riktigt härliga gitarrslingor och bra sång av Joacim Cans (HAMMERFALL). Sånt här borde herr Cans syssla med betydligt oftare. Plattan har dessutom varit ganska svår att få tag på i Sverige under ett antal år, men för några månader sedan upptäckte jag äntligen att Sweden Rock Shop har den i sitt sortiment för 99:-. Givetvis var köpet givet!
Här kommer tre smakprov. Gillar du vad du hör så finns plattan att beställa HÄR.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.