Annons

Nykomling i festivalvärlden

Det har varit en del svackor för festivalsugna rockälskare med diverse festivaler som försvunnit de senaste åren. Metaltown i Göteborg fick stryka på foten och uteblev 2014-2015, men återkom som en endags inomhusfestival 2016. Sedan har det varit tyst från det hållet. I Gävle hölls Getaway för sista gången 2015. Och på det sättet fortsätter det, även storsatsningen Bråvalla meddelade att det 2017 inte blir någon festival.


Även om vi de senaste åren haft en festivaldöd är hoppet inte helt förlorat, i höstas fick Kungälv en ny rockfestival och Metallsvenskan återuppstår på ny ort. Nu är det dags för en nykomling även östra sidan av nationen när Västerås Rockfest slår upp dörrarna för första upplagan 28:e april med en rad trevliga små band på scenen:

Amaranthe
Smash Into Pieces
Lillasyster
Corroded
Kill The Kong
Age Of Reflection
The Hawkins
Artificial Sky
Guns ‘n’ Posers

Rockfesten drar alltså igång 28:e april klockan 18:00 och planerar att hålla på till klockan 02:00 på natten, notera att man har en 18-årsgräns för att bevista festivalen. Biljetterna kan förbeställas hos Ticketmaster för 380:- för ståplats och 435:- för onumrerad sittplats.

Läs mer om Västerås Rockfest

För min del blir det en dag med såväl kära återseenden som nya bekantskaper och även chansen att få träffa artister jag bara känner genom sociala medier tidigare. En del av de medverkande artisterna har jag även jobbat med på olika sätt, till exempel Smash Into Pieces som jag ställt på scenen på min egen rockklubb Big Bang och också haft med i Metal Munchers, Sveriges första hårdrockskokbok.


De medverkande banden kommer under veckorna fram till festivalen att presenteras på Den Rockande Kocken. Festivalen har ännu ingen hemsida, men du hittar dem på Facebook.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.