Annons

Brandsläckare

Det här med att driva rockklubb har både sina fördelar och nackdelar. När man är arrangör och i klubbform anordnar evenemang med rockband blir det en hel del pappersexercis med bland annat kontrakt och så kallade riders i långa banor och detta är som regel fruktansvärt tråkiga (men viktiga) dokument som ska gås igenom. Ibland dyker det dock upp lätt underhållande riders och arbetet blir så mycket roligare, se till exempel punkten Loger/Catering i ett bands rider (kontraksbilaga).

Produktionen består oftast av sex (6) personer. Därför vore det trevligt om produktionen vid ankomst har tillgång till logefaciliteter för sex (6) personer. Bandet är, som jag tror nämnts tidigare, hårdrockare. De nöjer sig egentligen med en städskrubb. Som manager anser jag att de bör sikta högre och jag vill därför be om en låsbar städskrubb. Hårdrockare (och förmodligen även andra musiker) är som sagt rädda om sina instrument.

Vad som också skulle uppskattas är möjlighet att ta en dusch. Hårdrockare har nämligen en fruktansvärd tendens till att slänga med håret och vicka på höfterna under spelning, och blir således svettiga. Även om de sällan duschar på hemmaplan har jag ställt krav på bandet att de ska sköta sin personliga hygien. Finns det ingen dusch kanske ni kan montera på en slang på städskrubbens handfat. Går detta att ordna ser vi gärna att det finns sex (6) stycken stora handdukar så att de kan torka sina spinkiga kroppar efter tvagning.

I logen ser vi gärna att det finns tillgång till starköl (två backar) och kaffe. Te, citron, honung och sådant tjafs som ”seriösa” musiker brukar be om har vi inget som helst intresse av. Frukt är också en sån där sak som för många arrangörer ser puttinuttigt och givmilt ut. Men jag kan berätta på en gång att det är ingen idé ni lägger så mycket som en krona på frukt. Det är ingen som äter sådant i alla fall. Vi kräver heller inte morotspinnar och dipp eller sådant som är jobbigt för er arrangörer att fixa fram. Det vi skulle uppskatta är om det finns en mindre mängd tilltugg av slaget godis/chips/nötter. Inte för mycket dock! Bandet blir lätt giriga och således på sikt ”ur form”. Vatten dricks det mycket av (även om man kanske inte tror det). På scenen ser vi hemskt gärna att det finns vatten av typen Imsdal eller liknande med lättanvänd kork. Även nappflaska fungerar då bandet är mycket rutinerade i användandet av denna artikel. Vi ser även gärna att det finns en mindre handduk till varje person för scenbruk. Får vi själva välja är dessa handdukar svarta, eftersom det trots allt är mest Rock ‘n’ Roll.

Som Ni ser kräver vi inte mycket. Vi kommer för att spela, umgås med er, dricka lite öl och ha trevligt. Allt ni gör utöver det för vår trivsel uppskattas varmt och kommer troligen leda till ett bättre framträdande från vår sida. Men som sagt, vi bryr oss inte om materiella ting (mer än de vi själva äger), ett gott bemötande är alltid värt mest. MEN, tycker Ni att bandet är värda något extra, kanske efter att ha läst denna kontraktsbilaga, eller efter att de spelat bra, så får ni gärna lyxa till med något starkare. Även här är enkelheten slående. Egentligen vad som helst med en etikett som har en procentsats på sig och är högre än 30. Om det var otydligt ger jag ett par exempel. Vodka eller Whisky. Skulle ni ordna fram starksprit vore det så klart trevligt med mixers. Förslagsvis apelsinjuice och läsk. Om ni inte kan tillhandahålla starksprit, men ändå vill bjuda på något lite extra så föreslår jag mer starköl. Det är egentligen det enda bandet gillar.

När vi ändå pratar materiella ting kan jag passa på att nämna att basisten har en stående önskan (som jag har förklarat för honom att det är helt orimligt och fruktansvärt puckat), nämligen en brandsläckare. Fixar ni detta kan jag lova att det kommer bli ett bättre framträdande för en person, och det är basisten. Resten kommer förmodligen få lida psykiskt, fysiskt och finansiellt då jag kommer få stå för saneringen av er fina lokal. Så snälla, ställ INTE in en brandsläckare i logen. Om Ni å andra sidan ger fullkomligt fan i vad jag i egenskap av manager tycker, och bestämmer er för att ställa in en brandsläckare så måste det vara av typen skum. Basisten fullkomligt hatar kolsyra- och pulversläckare. När jag nu tänker efter inser jag att ni förmodligen inte uppskattar ridern jag upprättat, då jag helt frångått den traditionella punktformen. Detta kan i värsta fall (för min del) leda till att ni ställer in en förbannad skumsläckare i logen. Därför nämner jag här punktens enda viktiga sak: Managementbolaget avskriver sig för allt ansvar gällande användandet av brandsläckare som tillhandahållits av arrangören.

Avslutningsvis kan jag bara infoga att killarna i Siphon Fuel tycktes tämligen nöjda med arrangemanget, jag har inte till denna dag hört något negativt om deras besök på Big Bang Rockklubb.

Spara

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.