Annons

Vomination - Yog-Sothoth (8)

Band: Vomination
Titel: Yog-Sothoth
Antal låtar: 3
År: 2005
Betyg: 8/10
Recensent: Jonn Jeppsson

Hemsida: www.vomination.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Finns svarta hål? Finns Gud? Vad är meningen med livet? Varför får horder av mediokra power metal-gäng skivkontrakt genom att bara skaka på pudelfrisyrerna medan supertuffa mangelkillar som gotländska VOMINATION fortfarande befinner sig på demostadiet? Se där några frågor som man kan filosofera över i all oändlighet utan att bli mycket klokare.

Joon Svedelius Lindström (sång, och jo, han stavar sitt namn så), Pehr Andersson (gitarr/bas) och Johan Olofsson (trummor) är nämligen värda väldigt många fler lyssnare än jag antar att de har i nuläget. Robust dödsmetall ska alltid premieras, särskilt när den är så fet och medryckande som här. Gitarr- och trumarbetet gör mig oftast hemskt sugen på att höra MORBID ANGEL, men mellan varven drar trion åt den råare änden av black metal-scenen. Läckert!

Joon fixar både ljusa skrik, monstergrymtningar och ren grissång, men får gärna nyansera och variera sig ytterligare för att hålla jämna steg med sina medmusikanter. De i sin tur har oftast det där självklara flytet i manglet som är ett måste i all bra death metal, det är bara ibland de kastar sig in i långsammare, halvtröga partier som bromsar framåtrörelsen. Lite fler black metal-slingor skulle smaka fågel, annars finns det inte mycket mer att säga om VOMINATION än att de borde vara skapligt kända om några år. Allt annat vore skandal.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.