Annons

Tinkerbell - Volume X (6)

Band: Tinkerbell
Titel: Volume X
Antal låtar: 5
År: 2006
Betyg: 6/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.tinkerbellmusic.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

TINKERBELL kommer från Halmstad och består av ett gäng f.d skatepunkare som beslutat sig för att lira metal istället. Bandets inspirationskällor består av band av det lite mer moderna slaget som MUDWAYNE, MNEMIC och SOILWORK vilket onekligen färgat av sig på deras egen musik.

"Volume X" innefattar fem ganska ambitiösa spår. Det är riktigt kreativt och även om jag personligen inte riktigt förstår varför metalband ska använda sig av melodisk sång i talregister, så är jag imponerad av Harald Stangls tonsäkerhet och inställning. Han skriker som den största av anabolagormare och sjunger som den känsligaste av trubadurer på highschool-fester. Även musikmässigt sett så finns en grym känsla för detaljer i en annars ganska så torr produktion. Övergångar färgas med blipp-blopp-samplingar och snygga breaks bryter av mellan metaltugg och kommersrefränger.

Jag kan mycket väl tänka mig att TINKERBELL med en gedigen studiotid kan framställa en platta som går hem hos de flesta av nu-metallare, men för mig som inte riktigt förstått det stora i den här genren så slår det dessvärre inte så högt.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.