Annons

Zonaria - Rendered in Vain (7)

Band: Zonaria
Titel: Rendered in Vain
Antal låtar: 3
År: 2006
Betyg: 7/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.zonaria.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

ZONARIA beskriver själva sin musik som en blandning mellan HYPOCRISY, ARCH ENEMY och DIMMU BORGIR och i det påståendet ligger inget båg. Det finns inget bättre sätt att beskriva den här välproducerade, melodiska dödsmetallen på. Man bjuder på 3 spår som framförs på ett så övertygande sätt att det lika gärna skulle kunna röra sig om en officiell skivdebut (om än en debut i kortaste laget). Det är alltså helt på sin plats att bolaget Pivotal Rockordnings tagit sitt förnuft till fånga och skrivit kontrakt med dessa norrlänningar.

Det ska nu bli jävligt intressant att höra hur ZONARIA fyller ut en fullängdare, ett släpp som jag hoppas blir fritt från den melodiska sång som utgör refrängen på "Attending Annihilation". Popsång tar nämligen udden av dödsmetall i alla dess former och så kommer det att förbli. Som referens kan man istället lyssna på Peter Tägtgren (HYPOCRISY) som på ett smakfullt sätt infiltrerar melodisk sång i musiken utan att bekosta brutaliteten.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.