Annons

Nauseant - Abysmaltician (2)

Band: Nauseant
Titel: Abysmaltician
Antal låtar: 3
År: 2006
Betyg: 2/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.nauseant.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

När jag först slängde igång "Abysmaltician" trodde jag att det var ett skämt. Inte ens när jag lyssnat färdigt på hela demon är jag säker på om snubbarna i NAUSEANT menar allvar eller inte. Vi bjuds på tre spår med ytterst märklig dödsmetall. Det är otajt och slarvigt framfört med pissljud och jag förstår verkligen ingenting. Man har inte lagt ned tid på att stämma instrumenten (det låter nämligen surt rakt igenom) och riffen är rent av bedrövliga, innehållande harmonier som endast en heroinist med regelbundna psykoser på allvar skulle sätta ihop till en låt.

Ibland funderar jag på om det är så att dessa killar faktiskt har några idéer inbäddade i dessa fasansfulla arrangemang, men jag tror faktiskt att den här smörjan är improviserad.
Det finns inte en möjlighet att någon kommit till replokalen och presenterat dessa joelbitar-riff för att sedan få medskick av resten i bandet.
Sångaren försöker få fram en guttural Chris Barnes (SIX FEET UNDER, ex-CANNIBAL CORPSE)-stämma, men lyckas lika bra som om jag skulle ge mig på nyckelharpan för första gången. Trummisen Albert ska dock ha en eloge som kunde kliva ur studion med hedern i behåll. Han är den som nosar på begreppet "musik" i den här konstellationen.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.