Annons

Rozenhill - King Without Domain (6)

Band: Rozenhill
Titel: King Without Domain
År: 2009
Bolag: Noise Head Records
Betyg: 6/10

Recensent: Fia Davidsson

Hur många gånger har jag inte yttrat mig i fraser som tredje gången gillt, bättre lycka nästa gång eller varför inte klassikern om hur det låter bättre för var lyssning?
Det här låter faktiskt skapligt redan första rundan, och med tanke på debutstämpeln blev jag till och med en smula imponerad. Kanon är absolut att överorda, men lusten att hoppa över spår och snabbspola kryper inte fram. (Vilket är ett bra betyg med tanke på all skit som strömmat genom lurarna den senaste tiden.)
Självklart finns det brister, varav den tydligaste är de burkiga trummorna. Pluttrandet på kaggarna skär sig med de hårda svängarna som Rozenhill stundtals är ute och åker genom. Det är också då bandet är som bäst, när krutet glöder och energin flödar. Stockholmskillarna har också lyckats förvånansvärt bra med att pussla ihop In Flames-yl, mera melodiska toner och enkla rensångsstycken mellan salvorna. Men... varför döpa plattan efter dess klart sämsta låt?
Den bättre halvan senare känns debuten lika platt som trumljudet, föga förvånande. Flertalet av årets halvintressanta skivor (vilket utesluter storsläpp med välkända loggor på framsidan) har varit av medelklass och lite däröver, utan de viktiga rövkickarhitsen som tar andan ur en. Antingen har jag blivit för kräsen på gamla år, eller så har helt enkelt musiken blivit för tråkig.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.