Annons

Prey - Knights of the Revolution (5)

Band: Prey
Titel: Knights of the Revolution
År: 2009
Bolag: GMR Music Group
Betyg: 5/10

Recensent: Fia Davidsson

Falu rödfärg dyker upp någonstans i bakhuvudet. Grabbarna från den välkända och smått folkkära kulörens hemstad har sina likheter med stugmålarens favorit. Det är inget större fel på innehållet i burken, men inte är det en utstickande palettklick i den grå vardagen direkt.
PREY är enkelt och typiskt för sin genre, vilket för den delen inte behöver betyda pisstrist. Sångaren Thomas Nyström är en intresseväckande nyans, som efter ett par år på träplankorna kan växa till något mustigare. En bra röst, men något saknas... glädjen?
Lite för pretto för metal kanske. Inspelat enligt mall och papper, utan spelrum för bus och frihet att leka lite, vilket hade gynnat gruppens andra platta. Låtarna rullar på, med stundvis sköna riff, men det är på tok för simpelt för att lyfta.
Under de få stunder när killarna tycks busa loss och Nyström låter mer glad än skitnödig slår mig en tanke att PREY låter lite som MASTERPLANs unga adepter, med en trivial disglåmig Svensson-Lande bakom micken. Hörvärt, men där stannar också bussen den här gången.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.