Annons

Jaded Heart - Fight the System (7)

Band: Jaded Heart
Titel: Fight the System
År: 2014
Bolag: Fastball
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Svensk-tyska JADED HEART började sin bana som ett heltyskt AOR-band i början av 90-talet. Smäckra melodier har alltså alltid varit i fokus och så även idag. Idag är det dock ett helt annat band som nu släpper sitt elfte album. Det är fortfarande melodiöst men skillnaden i tyngd mellan debuten "Inside Out" och färska "Fight the System" är brutal. Det är ett betydligt mer riff-orienterat sound vi möter på bandets femte platta med svenske Johan Fahlberg (även i thrashande DENIED) på sång. Om det är han som propsat på ett tyngre sound vet jag inte men det ligger väl nära till hands att tro att så är fallet.

Även om jag älskar mesig AOR så måste jag säga att JADED HEART utvecklas i rätt riktning. Tyngden och melodierna gifter sig otroligt snyggt och gör att bandet får betydligt mer bäring i musiken. Det jag tidigare upplevde som menlöst och platt känns idag fräscht, slagfärdigt och samtidigt precis lika lättillgängligt. Möjligen skulle bandet vinna på lite mer skit under naglarna och jävlaranamma. Fahlberg har en fantastisk röst men han skulle nog kunna dra på lite mer för att skänka anrättningen en farligare edge.

Gillar du melodisk hårdrock är det dock inget att snacka om. JADED HEART bemästrar stuket till fullo och skriver låtar som få.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.