Annons

Dynazty - Renatus (7)

Band: Dynazty
Titel: Renatus
År: 2014
Bolag: Spinefarm
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


Jag vågar inte påstå att jag är speciellt insatt i DYNAZTYs tidigare förehavanden. Att de ställde upp i melodifestivalen vet jag och jag har hört valda delar av tidigare alster. Efter att ha dundrat igenom nya "Renatus" ett par vändor var jag dock tvungen att kolla upp tidigare skivor ordentligt och ställa mig själv frågan om jag missat ett kanonband under alla dessa år. Svaret blev entydligt nej. Bandets diskografi framstår fortfarande som alltför slätstruken och påklistrat glättig.

Men skitsamma, i och med "Renatus" har DYNAZTY tagit tag i den problematiken och egentligen blivit ett helt nytt band på köpet. Visst hör man att det är samma band i farten; det är inte så att killarna plötsligt gett sig på goregrind eller black metal. Den stora skillnaden ligger främst i att de höjt hårdhetsnivån ett par snäpp. Det är betydligt tyngre riff på agendan nu och dubbelkaggarna ligger på bra för det mesta. Det drar ibland åt SYMPHONY X-hållet och påminner ofta en hel del om likaledes svenska SEVENTH WONDER. Småproggigt och med en rejäl dos power metal i grunden helt enkelt. Melodierna och refrängerna sitter dessutom som en smäck och då finns egentligen ingenting att klaga på.

Det är sällan ett band plötsligt tar sjumilakliv rent kvalitetsmässigt när man är framme vid sitt fjärde album, men DYNAZTY har sannerligen gjort just detta!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.