Annons

House of Lords - Precious Metal (7)

Band: House of Lords
Titel: Precious Metal
År: 2014
Bolag: Frontiers
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


Bandet, anförda av mästervokalisten James Christian, var från början en förlängning av nu klassiska GIUFFRIA. På inrådan av Gene Simmons bytte man namn till just HOUSE OF LORDS och tur var väl det, speciellt med tanke på att Gregg Giuffria inte längre är med i bandet. Faktum är att hela originalsättningen, frånsett Christian, är utbytt sedan länge. I grund och botten är soundet dock sig likt, om än något hårdare överlag. Vi snackar melodisk hårdrock/AOR av yppersta klass.

Att James Christian är en gudabenådad sångare är evigt ställt utom rimligt tvivel. Det krävs dock låtar av rang för att backa upp även den mest fantastiska röst. På "Precious Metal" återfinns dessa i drivor! Öppningsspåret "Battle" är ett utmärkt exempel på just detta. Med ett driv som drar mot power metal och en refräng som biter sig fast likt en alligator sitter den som en smäck. Följande "I'm Breaking Free" är likaså en pärla, men här är det betydligt beskedligare och AOR-rötterna bryter igenom tydligare. Nu håller inte alla tolv spår samma skyhöga klass men skivan i helhet håller hög standard rakt igenom.

För den som gillar läckra melodier är "Precious Metal" ett veritabelt smörgåsbord, dignande av välsmakande härligheter. Jag har svårt att se hur någon skulle kunna bli besviken.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.