Annons

In Solitude - Sister (9)

Band: In Solitude
Titel: Sister
År: 2013
Bolag: Metal Blade
Betyg: 9/10

Recensent: Stefan Lejon

In Solitude har alltid tilltalat mig i teorin. Bandets estetik och MERCYFUL FATE-vibbarna i musiken borde ha gjort mig till ett massivt fan redan från början. Jag har dock alltid känt att det är något som saknas. De har varit bra men inte fantastiska. Den självbetitlade debuten gick varmt i stereon för ett par år sedan och uppföljaren "The World. The Flesh. The Devil." var även den stark rakt igenom. Men något saknades. Den där wow-faktorn som finns hos band som exempelvis WATAIN eller just MERCYFUL FATE. Som gör att musiken tar sin in i hjärna och hjärta för alltid.

Med "Sister" tar IN SOLITUDE det där steget och de gör det med eftertryck! Från att på debuten ha lirat rättfram satanisk heavy metal landar bandet idag i ett betydligt mer diversifierat sound. MERCYFUL FATE-vibbarna lever förvisso vidare och visst finns det i grunden en heavy metal-nerv. Dagens IN SOLITUDE plockar dock lika mycket från FIELDS OF THE NEPHILIM, DANZIG och till och med THE CURE. Detta utan att göra avkall på vare sig mörker eller tyngd. Förenklat skulle man kunna beskriva IN SOLITUDE som ett råare och mer progressivt GHOST.

Skivan bjuder på åtta ångestfyllda låtar som samtliga får det att kittla lite extra i ryggmärgen. På så sätt har de mycket gemensamt med Uppsala-fränderna i WATAIN. Favoriter är omöjliga att plocka ut. Skivan måste höras i helhet då den bjuder på en sjuhelvetes resa. Värt att nämna är också omslaget som jag tycker är otroligt vackert på ett makabert sätt. Köp två ex av vinylen och smäll upp den ena på väggen med andra ord!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.