Annons

Transport League - Boogie from Hell (7)

Band: Transport League
Titel: Boogie from Hell
År: 2013
Bolag: Hoffa Communications
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon


Den som hört TRANSPORT LEAGUE förr vet precis vad som bjuds på detta verk. Trots att det faktiskt gått 10 (!!) år sedan det begav sig sist. Göteborgarna, med mångsysslaren Tony Jelencovich (DEATH DESTRUCTION, M.A.N. etc etc) i spetsen, tycks fortfarande vara lika arga och musiken låter därefter. I grund och botten handlar det om doomtyngd och diaboliskt svängig metal med influenser från band som CORROSION OF CONFORMITY, SABBATH och CATHEDRAL. Att skivan heter "Boogie from Hell" är med andra ord mycket talande. En skiva jag kommer att tänka på fler än en gång under resan är PANTERA's underskattade "The Great Southern Trendkill".

Plattan "Superevil" från 1997 agerade soundtrack till min gymnasietid, men har nog inte åkt på en enda gång under 2000-talet. Med "Boogie from Hell" pumpande ur högtalarna inser jag att det är dags att plocka fram även "Superevil" igen. Detta är nämligen inte bara jävligt tungt, utan också riktigt bra. Gillar man svängig metal är det svårt att hitta något bättre idag. Rekommenderas starkt till fans av ovannämnda band! Fans av softrockare som VOLBEAT eller MUSTASCH, med en fetisch även för brutalare tongångar, bör också kolla upp detta.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.