Annons

Necrowretch - Putrid Death Sorcery (9)

Band: Necrowretch 
Titel: Putrid Death Sorcery
År: 2013
Bolag: Century Media
Betyg: 9/10

Recensent: Stefan Lejon


Putrid death sorcery indeed! Ibland är en skivtitel den enda programförklaring som behövs. Franska NECROWRETCH fullängdsdebut är nämligen allt titeln utlovar. Pur och skär extremmetall som doftar av unken död och förruttnelse. I positiv bemärkelse förstås. Alldeles förtrollande bra är det dessutom! I NECROWRETCHs värld har inte band som JOB FOR A COWBOY, WHITECHAPEL och andra "nydanare" något att hämta. Här heter de stora hjältarna (får man anta) KREATOR, AUTOPSY, NIHILIST och DEATH. "Putrid Death Sorcery" hamnar någonstans där precis i gränslandet mellan dödsmetall och thrash. Som hämtad direkt från en era då genrebeteckningar inte var så viktiga utan fokus låg på att skriva bra låtar och skapa välljudande oljud. 

Att "Putrid Death Sorcery" blir en klassiker som nämns i samma andetag som "Pleasure to Kill", "Scream Bloody Gore" eller "Mental Funeral" är kanske inte så troligt, men den lär tveklöst kittla samma nerv hos sina lyssnare. Precis på samma sätt som NIFELHEIM eller REPUGNANT gör. Mycket mer behöver jag egentligen inte tillägga. Detta är ett givet köp för alla som gillar sluskig extremmetall! Lär hamna högt upp på listan över 2013-års bästa släpp!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.