Annons

Destruction - Spiritual Genocide (6)

Band: Destruction
Titel: Spiritual Genocide
År: 2012
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon


Om sanningen ska fram så har jag alltid ansett DESTRUCTION vara det absolut svagaste bandet i det som ofta kallats "The big three of teutonic thrash". Jag kan inte förneka att tidiga plattor som "Infernal Overkill" och speciellt "Eternal Devastation" förtjänar sin klassikerstatus, men satta sida vid sida med SODOM och KREATOR räcker de inte riktigt till. Sedan comebacken med "All Hell Breaks Loose" 2000 tycker jag ändå att de lyckats bibehålla en relativt hög lägstanivå och det gäller kanske speciellt förra plattan "Day of Reckoning" som i mitt tycke var deras starkaste sedan åtminstone "Cracked Brain" (1990).

Med nya "Spiritual Genocide" firar DESTRUCTION 30 år i thrashens tjänst och de gör de med den äran. Energin finns där och nye trummisen Vaaver vevar på som om det inte fanns någon morgondag. Den är kanske inte lika genomstark som "Day of Reckoning" men topparna är höga och dalarna relativt få. Det ösiga titelspåret är helt suveränt och detsamma gäller KREATOR-punkiga (tänk "Cause for Conflict") "Riot Squad". Det största problemet med "Spiritual Genocide" är, förutom ett par medelmåttiga dängor, i mina öron den fluffiga produktionen. Det låter så snällt och tillrättalagt hela tiden att känslan av aggression och "hets", som är så viktiga för genren, helt försvinner. Riktigt trist. En skarpare produktion hade kunnat höja betyget ytterligare ett snäpp.

Gillar du DESTRUCTION sedan tidigare kan du köpa även denna platta utan tveksamheter kring vad som bjuds.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.