Annons

Bleeding Utopia - Demons to Some (7)

 

Band: Bleeding Utopia
Titel: Demons to Some, Gods to Others
År: 2012
Bolag: WormHole Death
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

För drygt två år sedan skrev jag om BLEEDING UTOPIAs "Promo 2010" att jag "såg fram emot en eventuell/trolig fullängdare inom kort.". Nu sitter jag här med resultatet i lurarna och konstaterar att bandets melodiska dödsmetall, som jag misstänkte, håller även för fullängdsformatet. "Demons to Some, Gods to Others" rör sig precis som promon i samma murkiga vatten som exempelvis UNANIMATED, NECROPHOBIC och DISSECTION. Det handlar således om svärtad dödsmetall med ett piskande driv och en illavarslande stämning som extra krydda. De fyra låtar som bjöds 2010 finns med även denna gång och de tillhör faktiskt samtliga toppskiktet på skivan. Av de nyare spåren är det främst öppnande "Bind Torture Kill" och knäckande "Ironcrosses to the Brave" som sticker ut.

En av skivans absoluta höjdpunkter även denna gång är sångaren Henrik Wenngren. Hans growl höjer faktiskt musiken ett steg helt på egen hand och låter som en hybrid av Tompa Lindgren (AT THE GATES, DISFEAR) och Johan Lindstrand (THE CROWN, ONE MAN ARMY AND THE UNDEAD QUARTET). Bättre kan det knappast bli!  

Detta är melodisk dödsmetall som den är menad att låta.

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.