Annons

Meshuggah: "Vi kommer att tillåta småmissar"

I en intervju med Decibel hade sångaren Jens Kidman och trummisen Tomas Haake från MESHUGGAH bl.a. följande att säga om den skiva som är på gång senare i år:

"Det är visserligen lite tidigt att säga hur skivan kommer att bli, men vi siktar på att göra saker och ting lite annorlunda. Tidigare har någon skrivit en låt, och sedan har jag [Tomas] spelat in den på trummor; bara jag som spelar trummor. Sedan har vi spelat in resten. Den här gången vill vi skapa grunden till låtarna, för att sedan verkligen repa in dem som ett band. Vi kommer till exempel att mappa texter och sångfrasering mycket tidigare än på föregående släpp.

Förhoppningsvis kommer detta att få en effekt på känslan hos låtarna. Just känslan är något vi kommer att fokusera på, snarare än på att allt skall vara exakt tight intill tusendelen. Vi kanske kommer att släppa igenom en och annan småmiss som ett sätt att andas liv i musiken. Preliminärt siktar vi på att släppa skivan någon gång i september eller oktober i år."

Vadfalls - ett MESHUGGAH som tillåter småmissar? Den som inte tror mig på mitt ord kan se hela intervjun HÄR. Då kan ni även se att herrar Kidman och Haake verkar må alldeles utmärkt och vara på ett skojfriskt humör, vilket bådar gott.

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.