Annons

Alice In Chainsmedlemmar funderar på återförening

De kvarvarande medlemmarna i ALICE IN CHAINS, den under 90-talet så populära grungegruppen från Seattle, USA, vars sångare Layne Staley avled av en drogöverdos 2002, utforskar just nu olika sätt att kunna uppträda igen på en stadig basis.

Det hela började i februari när gitarristen Jerry Cantrell, basisten Mike Inez och trummisen Sean Kinney återförenades vid en välgörenhetsgala för offren av tsunamikatastrofen. Vid spelningen, vilken tog plats i Seattle, tog fyra sångare; MAYNARD Maynard James Keenan (TOOL), Wes Scantlin (PUDDLE OF MUDD), Pat Lachman (DAMAGEPLAN) och Ann Wilson från HEART, Staleys plats vid mikrofonen.

Bandets ena manager, Bill Siddons, sade: "Grabbarna hade så kul att de tänkte att det kanske fanns någonting annat vi ville göra. Vi älskar att finna sätt att låta dessa killar uppträda tillsammans och ha den glädje och ära och respektera vad de skapade en gång i tiden, såväl som Laynes tillskott."

Vilken form detta kommer att ta vill inte Siddons säga just nu, men han påpekar att det inte kommer att bli någon slags reality show i stil med "ROCK STAR" för att hitta en sångare.

"Det är ett perfekt exempel på vad som händer när man låter musik och television blandas på ett dåligt sätt. Det är inte vad Layne var inne på."

De kanske inte ens söker efter en sångare, åtminstone inte en på fulltid, tillägger Siddons. En del av bandets mystik ligger i att de sällan spelade live. Än så länge vill de dock bara njuta av att få spela igen och ge en hyllning till Layne och de människor som gillade musiken.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.