Annons

Cans, mer än bara HammerFall

De flesta tänker säkert på HAMMERFALL när de hör namnet Joacim Cans, med all rätt givetvis. Men det finns mer. 2002 sjöng han på WARLORD-plattan ”Rising Out of the Ashes”, en riktigt svinbra platta rent ut sagt, med härliga melodier, grymma gitarrslingor och så då Cans på sång, som faktiskt passar utmärkt för ändamålet. Att det inte blev någon mer platta med Cans på sång är riktigt tråkigt. Något annat han gjort riktigt bra är soloalbumet ”Beyond the Gates” (2004), ett album som piskar ett antal av HAMMERFALLs album. Att det inte har blivit någon mer soloplatta än just ”Beyond the Gates” är synd och skam. Jag är absolut inte en av dem som smutskastar HAMMERFALL, tvärt om så lyssnade jag en hel del på dem för ett antal år sedan. Men jag tycker tyvärr inte att de har gjort något riktigt, riktigt bra album efter ”Chapter V...” (2005) och det är ändå elva år sedan nu. Så, varför inte prova något annat mellan varven?
Med tanke på att det har gått tolv år sedan Cans första, och enda, soloalbum så har jag inte allt för stora förhoppningar om att plattan ska få någon uppföljare. Men det sägs ju å andra sidan att hoppet är det sista som överger människan, så jag fortsätter väl att hoppas ett tag till.

Warlord - "Rising Out of the Ashes" på Spotify - Bästa låtarna: "Battle of the Living Dead", "War in Heaven", "Invaders", "Lucifer's Hammer"

Cans  - "Beyond the Gates" på Spotify - Bästa låtarna: "Beyond the Gates", "Garden of Evil", "Silent Cries", "Dreams"

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.