Annons

Beklagligt, Spotify!

Ska ditt band släppa musik på Spotify och ni råkar ha samma namn som något annat band vars musik ligger uppe hos denne musikjätte? Be då till någon högre makt att Spotify inte placerar er under fel band. Jag känner ett band vars nya singel släpptes på Spotify den 30 oktober. Singeln i fråga hamnade under ett annat band, med samma namn. Trots att det nu har gått två veckor och att bandets skivbolag påtalade detta för Spotify på samma dag som det inträffade så har de fortfarande inte flyttat låten. Jag mailade Spotify med en nyfiken undran om det inte känns som en ganska långdragen process att göra en sådan enkel sak som att flytta en låt som de själva lagt fel, samt frågade hur lång tid det brukar kunna ta att lägga rätt låten. Svaret jag fick var: ”Ja håller med dig fullständigt, men det är vissa kontroller som måste gås igenom för att se till att allt görs på rätt sätt. Det finns trotts allt väldigt mycket musik under vårat bibliotek, och det är oftast på grund av att något skyndades ut som orsakar sånt här från första början :) Men det är ingen fara, det kommer lösas så småningom.”

Jag har visserligen inte personligen ansvarat för att musik har hamnat på Spotify någon gång, men jag skulle tippa på att ett bolag anmäler ett släpp till tjänsten ett tag innan den ska ut. Att låtar hamnar under fel band har ju även hänt ett antal gånger tidigare på Spotify. Att det då ska vara en så pass långdragen process att rätta till denna miss känns ganska märkligt. Vi lever ändå i en tid där det digitala formatet dominerar och där Spotify är en gigant inom denna marknad. Ett band vill ju inte gärna börja marknadsföra sitt alster så länge som det ligger under fel artist, då det givetvis kan skapa förvirring, vilket det ändå finns risk att det gör då många troligtvis ändå hittar låten i fråga.
Nej, dags att ändra rutinerna Spotify. Det här är beklagligt!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.