Annons

Sämre producerade skivor idag

Fler och fler skippar att anlita producenter och väljer istället att ratta själva när de ska spela in en platta idag. Det gäller även skapligt stora band, som tidigare alltid anlitat producenter. Mycket ligger givetvis i att det kostar pengar att spela in en skiva och musik säljer, som de flesta säkert vet, alldeles för dåligt idag.  En väldigt stor del av problemet är självklart den illegala nedladdningen. Dagens generation ungdomar nöjer sig med illegalt nedladdade ljudfiler och bryr sig inte speciellt mycket om den fysiska produkten. Då är man så illa tvungen att dra ner på kostnaderna.
Men, det har ändå pratats i några år om att det går att få till minst lika bra produktioner på egen hand. Vem behöver en studio och en utbildad producent när man kan få till en lika bra produktion hemifrån? Ändå upplever jag att många skivor idag inte alls låter lika bra som de gjorde förr. Ibland kan jag inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det saknas tyngd, ett djup och framför allt upplever jag att väldigt många har problem att få till ett bra trumljud. En lite sämre producerad platta förstör visserligen inte en platta med riktigt bra låtar, men en bra producerad platta kan ändå höja en platta några steg ytterligare enligt min mening.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.