Annons

Att tappa så mycket

När vi ändå är inne på ämnet BON JOVI (se mitt förra inlägg), så funderar jag ibland på hur det kan komma sig att vissa band fullkomligt kan tappa mer eller mindre allt av det som de en gång hade, både när det handlar om låtskrivande och liveframträdanden. Just BON JOVI är väl ett bra exempel på detta. Visst, dagens album innehåller ett par, tre bra låtar, max, men jämför det med kanonplattorna ”Slippery When Wet”, ”New Jersey” och ”Keep The Faith”, där det snarare är ett par, tre mindre bra låtar och resten kanonlåtar än tvärt om. På livefronten verkar det även där ha gått utför. Sången pratas ibland fram istället för att sjungas, de lite högre tonerna undviks och det finns absolut inte det engagemang och den inlevelse som fanns för många år sedan. Det är lustigt (eller olustigt?) och givetvis även tråkigt hur vissa band kan förändras så mycket till det sämre. Det finns givetvis fler exempel. METALLICA är väl även de ett bra exempel på ett band som efter att ha släppt ett gäng kanonalbum helt plötsligt tappade precis allt vad låtskrivande heter. På livefronten anstränger de sig ju fortfarande men James sång sviker mer ofta än sällan och Lars blir väl, lustigt nog, mer och mer otight ju längre han spelar.
När ett band ska kasta in handuken bör givetvis vara deras eget beslut, men visst kan man ibland tycka att det är sorgligt hur vissa band helt plötsligt nästan kan tappa precis allt och förändras så mycket till det sämre?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.