Annons

The Embodied - Chapter One (8)

Band: The Embodied
Titel: Chapter One
Antal låtar: 4
År: 2009
Betyg: 8/10
Recensent: Fredrik Sandberg

Hemsida: www.myspace.com/theembodied
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

THE EMBODIED har lyckats få självaste Andy LaRoque (KING DIAMOND) att producera sin demo "Chapter One". Hur mycket av bandets sound som är LaRoques förtjänst låter jag vara osagt, men helt klart är att han i alla fall inte gjort bort sig. Produktionen är oantastlig, och skiljer sig inte det minsta från ett skivsläpp med bra budget. Egentligen känns det konstigt att recensera jönköpingsborna i egenskap av demoband, för de verkar vara hyggligt färdiga både som musiker och band. Deras drivna och aningen hjältiga hårdrock med inslag av tyngre metal är lika välskriven som välspelad. "Chapter One" innehåller gott om godbitar trots att den endast består av fyra spår: det snygga riffandet i inledande "As I Speak", den skönt envetna tvåtakten i "Flawless", den vassa sånginsatsen i "Dead Man Walking" och den påtagligt radiovänliga refrängen i avslutande "Light Up the Storm".

THE EMBODIED har skapat en demo som känns komplett, och som torde kunna attrahera fans av så pass olika akter som AVENGED SEVENFOLD, HAMMERFALL och IN FLAMES. Trots att deras stil som sådan normalt inte är min kopp Jack Daniels, kan jag inte annat än att kapitulera förbehållslöst. Räkna med att vi kommer att få höra mer av smålänningarna inom kort, då de har alla möjligheter att bli ett av de riktigt stora namnen på den svenska hårdrockshimlen!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.