Annons

Antibody - I Love What You Hate

Band: Antibody
Titel: I Love What You Hate
Antal låtar: 3
År: 2004
Betyg: 8/10
Recensent: Erik Thompson

Hemsida: http://antibodyproductions.tripod.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bättre sent än aldrig, får man väl säga, i betraktande av att den produktiva Uppsala-duon faktiskt i skrivande stund redan kan vara färdiga med sin nästa och tredje demo. Icke desto mindre kan jag inte med gott samvete avstå från att slå ett senkommet slag även för "I Love What You Hate", när den sannerligen är just det respektingivande kliv framåt i utvecklingen jag hoppades på efter den klart godkända föregångaren "Dreaming this September".

Megadeth är fortfarande den mest iögonenfallande inspirationskällan, och det inledande titelspåret hade lätteligen passat in även på "Dreaming..." " fast den är betydligt bättre. Om detta stycke låter som ett mer melodisk 90-tals-Megadeth, så är fortsättningen "The Mutiny..." en riktigt aggressiv rackare med thrashtendenser, rentav nästan lite Meshuggah-mangel här och var. Därpå går vi in i avslutande "...Shows that Have No Soul", som nästan är mer ett ambitiöst outro än en låt. Vilket inte hindrar att den raskt sätter ytterligare guldkant på en redan förut imponerande inspelning " de experimentella pianokryddorna från basisten Claes Wiberg är fullkomligt delikata.

Ärligt talat finns det inte mycket att anmärka på med den här inspelningen. Låtmaterialet visar som sagt prov på avsevärd begåvning, de experimentella inslagen som det ovannämnda pianot och den delikata kvinnliga gästsången av Jenny Johansson på titellåten sitter rätt upp i krysset. Texterna är snarast ännu mer begåvade än tidigare och denna gång med mer tydligt markerad adress: gossarna är luttrade efter misslyckade förhållanden och frustrerade över nationens fördummande fixering vid dokusåpefjantar. Det är argt, men på ett roligt sätt.

Visserligen tycker jag fortfarande att den som gitarrist så talangfulle Mats Gustafsson borde överlåta sångmicken på någon annan, men jag kan inte förmå mig att sänka slutbetyget för den skull. I sina mer aggressiva stunder låter han trots inte så tokigt, och vem har någonsin anklagat Dave Mustaine för att vara en mästervokalist?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.