Annons

Enbound - You Are Now Forever Enbound (8)

Band: Enbound
Titel: You Are Now Forever Enbound
Antal låtar: 4
År: 2008
Betyg: 8/10
Recensent: Johan Engström

Hemsida: www.enbound.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det har blivit ganska sällsynt med band som sysslar med melodisk metal och som har det där lilla extra. I skrivande stund kan jag bara komma på ett par band som verkligen intresserar mig idag. Extra kul är det då att hitta ett band på demonivå som genom sin musik lyckas ge mig en riktig wow-känsla.
Vi snackar visserligen inte om några orutinerade killar här. Jonathan Nyberg lirade gura i CRYSTAL EYES i drygt tio år och Mike Cameron Force (trummor) har släppt plattor med ZONATA. ENBOUND låter dock mer intressant än herrarnas tidigare band och man har egentligen samtliga av de alla så viktiga ingredienser som krävs för att lyckas. ENBOUND innehar förmågan att skapa låtar med just de där speciella melodierna och refränger som sitter där dom ska och de har även i Marcus Nygren lyckats hitta en riktigt duktig sångare, något som är guld värt inom genren. Att de sedan påminner om NOCTURNAL RITES och att man i "Noiseless Bullet" lyckats skapa en låt som med sin känsla i refrängen stundtals ger mig rysningar av välbehag " det är inte fy skam! Jag bugar, bockar och ser med spänning fram emot att få följa bandets utveckling.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.