Annons

Splattered Mermaids - Bloodfreak (5)

Band: Splattered Mermaids
Titel: Bloodfreak
Antal låtar: 9
År: 2005
Betyg: 5/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.splatteredmermaids.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SPLATTERED MERMAIDS spelar goredöds och ligger i gränslandet mellan CANNIBAL CORPSE och DYING FETUS genremässigt, även om man här och där kastar in influenser av grindcore och traditionell dödsmetall. Dock skönjer man inte på "Bloodfreak" några nämnvärt avancerade eller ögonbrynslyftande arrangemang, som annars är en av goredödsens grundpelare. Det är även den tekniska faktorn som gör en såpass monoton musikstil intressant och underhållande under en hel plattas speltid.
SPLATTERED MERMAIDS är dock inga demonmusiker och många arrangemang känns ytligt genomarbetade och skulle behöva några fler poänger för att anses färdiga.

Att lira musik av denna sort idag kan inte vara helt enkelt. Goredödsen har blivit en dussingenre och idag finns en uppsjö av band som lirar i ljushastighet och spyr fyra hinkar gethjärna utan nämnvärd ansträngning. Men där ska faktiskt SPLATTERED MERMAIDS ha ett litet plus i kanten.
"Bloodfreaks" låtantal är 9 och låtarna skiljer sig faktiskt en del från varandra vilket gör demon till en icke helt tråkig upplevelse. Här och var dyker riff upp som fångar mitt intresse och produktionen är väl duglig.
Med lite mer tid i replokalen och ett aningen mer genomarbetat låtmaterial så kan SPLATTERED MERMAIDS generera ett intresse i underjorden. För ett skapligt varierat material i en monoton genre så ger jag bandet ett godkänt betyg. 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.