Annons

Last Legion - Demo #2 (7)

Band: Last Legion
Titel: Demo #2
Antal låtar: 4
År: 2015
Betyg: 7/10 
Recensent: Stefan Lejon

Hemsida: Facebook
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hela thrashgenren har varit på uppgång under många år nu och ur den svenska myllan har drösvis med bra band lyckats hävda sig gott i den internationella konkurrensen. Det Sverige aldrig lyckades med på 80-talet tar man nu igen med råge alltså!

Skövdekillarna i LAST LEGION satsar knappast på världsherravälde i nivå med METALLICA eller MEGADETH, därtill är man alldeles för aggressiva och råa, men visst ska bandet kunna lyckas nå en respektabel lyssnarskara med sin feta thrash. Kvaliteten är synnerligen hög rakt igenom. Allt från musicerande till produktion är av toppklass och låtarna sätter sig fint. Sången är dock något enformig i längden och skulle vinna på en gnutta variation istället för att bara mala på.

Det jag mest kan sakna är lite fart och flärd. Musiken går mestadels i mellantempo och även om det skänker anrättningen en grym tyngd så saknar jag de hastighetsutbrott som, i mitt tycke, ÄR essensen i thrash. Plattan i botten emellanåt helt enkelt! Bortsett det är "Demo #2" en ytterst skön skapelse som rekommenderas varmt till alla thrashare där ute!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.