Annons

Arsenite - Apophis (7)

Band: Arsenite
Titel: Apophis
År: 2014
Bolag: Rambo Music
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Den som hört debuten "Ashes of the Decline" vet vad ARSENITE har att bjuda sina lyssnare. Bredbent thrash med tydliga influenser från främst TESTAMENT och METALLICA, men även stänk av MEGADETH och faktiskt finska AM I BLOOD går att finna. I jämförelse med nämnda debut är nya "Apophis" ett steg framåt för Kumlaiterna. Tempot är något sänkt, vilket ger mer tyngd i ljudbilden, och framförallt så är sången vassare. Eller sången är egentligen i stort densamma men uttalet, som jag klagade på sist, har fått sig en uppryckning. Nog så viktigt när det handlar om den här typen av metal. Hade det varit rent undergroundrens hade jag inte brytt mig lika mycket faktiskt. Nu låter det som det ska och bara den detaljen höjer helheten betydligt.

Jag kan tycka att låtarna flyter samman ibland då variationen inte är speciellt stor - lite mer tempo emellanåt skulle sitta fint - men gillar man riffbaserad metal så sitter "Apophis" som en spark i pungen! 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.