Annons

The Dagger - The Dagger (8)

Band: The Dagger
Titel: The Dagger
År: 2014
Bolag: Century Media
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

När den gamla skolans heavy metal står på menyn är det nio gånger av tio rätter från tidigt 80-tal som serveras. Många är det som gjort just detta med ytterst gott resultat! Men det är ändå skönt att svenska THE DAGGER (med tre forna DISMEMBER-medlemmar i sättningen) backar bandet ytterligare några år. Som omväxling. Istället för hos Maiden, eller mer obskyr N.W.O.B.H.M, hittar Fred Estby och hans mannar huvudsakligen sin inspiration hos RAINBOW och DEEP PURPLE. Ibland blir det nästan övertydligt, som i briljanta "Skygazer" (!!), men känslan överlag bär också samma anda. SCORPIONS 1975-1980 tycks vara en annan källa till inspiration och visst dyker även en del MAIDEN och PRIEST-osande slingor upp här och där. "Electric Dawn" skulle med lätthet passat in på "Killing Machine" eller "Stained Class"!

Egentligen tror jag inte att jag behöver skriva så mycket mer. Gillar du banden som har nämnts ovan så lär du fetdigga även THE DAGGER. Håll bara sinnet öppet, sluta tro att hårdrocken dog med NIRVANAs intåg, så ska du se att en högtidsstund väntar även dig!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.